Grande Alberone Bianco

13% 75 cl.

Udsolgt

69,00 kr.

Udsolgt

Beskrivelse

Grande Alberone Bianco 13% 75 cl.

 

En lækker fed og fyldig hvidvin fra det smukke Sicilien.

 

Området og producent: Siciliens vinhistorie går langt tilbage. Der har været fremstillet vin på Sicilien i mindst 3.000 år, men når man ser bort fra den kendte Marsala-hedvin, så har der indtil for få årtier siden mere været fokus på kvantitet frem for kvalitet og mængden af konsumvin fra Middelhavsøen har været stor. Faktisk produceres der mere vin i Trapani-provinsen end i de to store velkendte italienske regioner Piemonte og Toscana tilsammen. I dag er vinproduktionen blevet moderniseret og stadigt flere vinproducenter satser nu på kvalitet fremfor kvantitet.

 

Vinen: Cataratto-druen er en specialitet på Sicilien. Druen giver lækker friskhed til vinen. Her er Cataratto-druen i samspil med Inzolia- druen, som bl.a. bruges i Siciliens Marsala-vine og kombineret med den allestedsnærværende Chardonnay-drue frembringer de tre druetyper en vin i flot balance. Vinmagerne udvælger de bedste druer til Grande Alberone Bianco. Disse udblødes i seks timer i mosten. Herefter gærer mosten uden skaller i rustfrie ståltanke ved 14°C i nogle dage.

 

I glasset: Vinen er flot strågul i glasset med frisk frugtfuld duft af fersken, citrus og æbler. Smagen er fyldig med god fedme og en blød og balanceret eftersmag. Velegnet som aperitif eller til retter med fisk og lyst kød.

 

Serveres ved 8-10°C.

Læs mindre
Specifikationer
Varedeklaration