Alle tequilaer er ikke skabt ens, og det første kvalitetstegn du bør gå efter, er, om den er lavet på 100% agave. Loven i Mexico foreskriver, at kravet til en tequila er, at den skal laves på minimum 51% blå agave (udover en masse andre krav). Det betyder i realiteten, at der til de resterende 49% af tequilaen ofte bruges billig kornsirup og lignende, som resulterer i en besk og harsk tequila. De kan derved produceres væsentligt billigere, for det er temmelig møjsommeligt og besværligt at kultivere de enorme agaveplantager. Prisen for en tequila på 100% agave starter som regel omkring de 200 kr. (pr. 2023), men de er virkelig opgraderingen værd, når du først har smagt dem i en lækker Margarita. Tequila er faktisk en af de rundeste og blideste spiritusformer, når de er lavet ordentligt.
Saltkanten på en Margarita er på mange måder dens fornemmeste kendetegn, men den kan også sagtens ødelægge smagsoplevelsen så gevaldigt. Saltet ryger ud til alle sider, alt for meget falder ned i selve cocktailen, og de første par tårer fra den saltbeklædte kant kan bedst sammenlignes med at åbne svælget når du svømmer i Middelhavet. Salt og tequila hører dog unægteligt sammen, så gør det samme som når du laver mad – tilsæt saltet som en ingrediens i cocktailen. Bare en lille fingerspids ned i shakeren sammen med de andre ingredienser, så har din cocktail al den salt den skal bruge. Dette lille trick kan du bruge i stort set alle tequilabaserede cocktails.
Sukkersirup ses i de fleste opskrifter, der sammen med appelsinlikøren (triple sec) sørger for at give sødt modspil til den friske og sure limesaft. Du kan dog med fordel bruge agavesirup i stedet for, der vil fremhæve den naturlige agavesmag fra tequilaen. Det har længe været brugt i forskellige variationer af den almindelige margarita, som f.eks. den nyklassiske Tommy’s Margarita, men man kan lige så vel bruge den i sin ordinære margarita. Her vil det i endnu højere grad være en forbedring, hvis man bruger en god tequila lavet på 100% agave. Blandingsforholdet mellem ingredienserne, i særdeleshed hvor meget sukker- eller agavesirup man skal komme i, kommer an på flere ting, både din personlige præference, som du skal smage dig frem til, men også hvilken Triple Sec likør du benytter. Cointreau er den gyldne standard indenfor Triple Sec, og er kendt for at være forholdsvis tør for en likør, så her kan du bruge lidt mere sirup, end hvis du bruger en af de billigere Triple Sec alternativer, der typisk har et højere sukkerindhold.