Krug Grande Cuvée Edt. 171 Brut Champagne

12,5% 75 cl.

På lager

1.971,00 kr.

Beskrivelse

Krug Grande Cuvée er uden tvivl blandt, hvis den da ikke ligefrem er, den mest prestigefyldte champagne i verden. Den er født af én mands drøm, Joseph Krugs, om at skabe den allerbedste Champagne, der smager godt i hver udgave, uanset årlige variationer i klimaet.

Krug Grande Cuvée 171ème Édition er en blanding af 131 vine fra 12 forskellige år, hvoraf den yngste er fra 2015, mens den ældste stammer helt tilbage til 2000. Et ophold på cirka syv år i Krugs kældre giver denne udgave dens bemærkelsesværdige udtryk og elegance. I alt var der behov for over 20 års omhyggelig håndværk for at nyde denne udgave af Krug Grande Cuvée, som repræsenterer den 171. genoprettelse af den mest generøse udtryksform for Champagne.

Krug Grande Cuvée 171ème Édition har sit udgangspunkt i høsten fra 2015, et år præget af en usædvanlig varme og tørke, der herskede fra slutningen af maj til midten af august, hvilket bremset drueudviklingen. Heldigvis tillod regnen i anden halvdel af august at de hårdtprøvede bær kunne vokse, som kombineret med solskin og moderate temperaturer sikrede den optimal modning. Høsten fandt sted mellem den 31. august og den 21. september under regn med stor heterogenitet fra parcel til parcel. For at skabe denne udgave af Krug Grande Cuvée forsøgte kældermesteren at fremhæve årets meget udprægede aromatiske udtryk med forskellige reserve-vine fra 11 andre år. Den omhyggelige opmærksomhed, der blev givet til vinstokkene, og Krugs unikke respekt for hver enkelt elements individuelle karakter muliggjorde bredden af udtryk for denne udgave af Krug Grande Cuvée. I alt udgjorde reservevine fra husets omfattende bibliotek 42% af den endelige blanding, hvilket tilførte bredden og rundheden, som er så essentiel for hver udgave af Krug Grande Cuvée.

Den endelige druesammensætning af denne udgave af Krug Grande Cuvée er 45% Pinot Noir, 37% Chardonnay og 18% Pinot Meunier.
Læs mindre
Specifikationer