Hvis stærke spiritus er hjertet i cocktails, så er likører sjælen. De tilføjer smag og farve til drinks og cocktails og har en næsten uendelig anvendelighed. Brug dem i drinks, som avec eller i desserter.
Likør er en uundværlig spiritus, hvis man gerne vil lave kreative drinks og lækre cocktails, eller bare have en rund og smagsfuld følgesvend til sin kaffe og dessert. Likør familien tilbyder altså noget til enhver smag, da man både kan købe kaffelikør, frugtlikør, flødelikør, cognaclikør og mange, mange flere slags likør.
På Bevco.dk har vi nøje udvalgt et stort og meget varieret sortiment af likører i alle prisklasser og kvaliteter. Skal du bruge en lækker sødlig Bailey’s likør, en frugtig Bols likør, en billig Wenneker likør, en smagsfuld Galliano likør, en mørk Kahlua kaffelikør eller en lækker Marie Brizard likør, så kan du finde dem alle sammen her på Bevco.dk.
Produktionen af likør kan spores mange hundrede år tilbage i tiden. Der er flere kilder, der dokumenterer at man allerede i det 13. århundrede producerede en form for likør i Italien. Oprindeligt stammer fremstillingen af likør fra forskellige klostre, hvor munkene udviklede urtemedicin. Der er naturligvis sket meget siden da, og den likør vi kender i dag har ikke meget at gøre med urtemedicin. Heldigvis. Den dag i dag er fremstillingen af likør ikke forbeholdt et bestemt geografisk område, da der ikke er særlige vejr- og jordforhold der har betydning for produktionen, som ved fx cognac og whisky.
Som med de fleste andre spiritusser er der nogle regulativer, der gør sig gældende før end man må kalde og markedsføre et produkt som en likør. Europæiske bestemmelser kræver at en likør skal have et alkoholindhold på minimum 15% alkohol. Derudover skal en likør indeholde mindst 100g sukker pr liter likør. Altså er alkoholprocent og sukkerindhold de to væsentligste faktorer, der er med til at definere en likør. Indenfor eksempelvis produktionen af whisky, rom og cognac er der meget strenge regler for, hvordan spiritussen skal gære, lagre og blendes. Det er ikke tilfældet med likør. En likør lagres typisk ikke, den trækker i stedet sin smag igennem en ’hvilingsproces’, hvor de forskellige elementer i likøren får tid og ro til at udvikle sig.
De fleste likører fremstilles efter noget mere simple forskrifter. Ofte produceres likør ved at lægge smagsgivende elementer såsom frugt, urter eller blomster i vand sammensat med ingredienser som alkohol og sukker. Selvom likør og andre typiske spiritusser fremstilles og udvikles ud fra forskellige metoder og principper, kan det som almindelig forbruger være svært at smage den direkte forskel. Likør vil dog som oftest have en høj grad mere sødme over sin karakter da alkoholprocenten er lavere og sukkerindholdet højere end ved andre spiritusser. Netop den sødlige, og aromatisk afrundede smag gør likør særdeles velegnet i drinks og cocktail som smagsgiver.
Er du blevet lidt klogere på likør, og er klar til at købe Tripple Sec til en lækker Strawberry Daiquiri, en Kahlua kaffelikør til en klassisk White Russian, eller måske en spændende ingefær likør til en kreativ cocktail, så spring fluks til vores oversigt over produkter <link>. Skal du derimod lige have et ekstra råd og lidt mere vejledning med på farten, så giv endelig vores kundeservice et kald. Vi sidder klar til at hjælpe dig med spørgsmål og info om priser, levering og udvalg, så vi er sikre på, du får den bedste likør til den bedste pris.