42,00 kr.
48,00 kr.
58,00 kr.
299,00 kr.
Forestil dig, at du endelig har gjort plads til en af hjemmets mest hellige indretningsartikler, nemlig hjemmebaren. Oplevelsen fuldendes dog ikke ved at lave drinks i dine hjemmesko. Der skal bland andet købes flasker, glas og udstyr, for ikke at sige, der skal øves teknik. Forestil dig, at muddleren er barverdens pistil. Dens opgaver er så vigtige, at der simpelthen ikke findes andet tilstrækkeligt udstyr til at fjerne saft fra frugtkød og essentielle olier fra diverse urter – bare spørg enhver bartender, der langer hundredevis af Mojitos over baren i weekenden.
En muddler var et af de første stykker barudstyr der for alvor blev produceret i massevis, i det man fandt ud af, hvilken store effekt den kunne have på smagen af cocktails ved at ”muddle” eller mose frugt og urter under tilberedelsen af cocktails. Dens design minder om et baseball-bat, og har næsten ikke ændret sig i over 200 år. Inden introduktionen af sølv cocktailshakere, strainere og barskeer, havde bartender-kunsten langt mere gammeldags fremgangsmåder, og bartenderen brugte blot de samme instrumenter som kokken, da der på daværende tidspunkt ikke var nogen der havde tænkt så langt.
Men som de fleste andre cocktail-værktøjer, er muddlere selvfølgelig skabt forskelligt. De kommer i forskellige længder, farver og materialer. Til hjemmebaren, for eksempel, giver denne muddler på 24 cm i lyst træ et mere rustikt look, som passer fint ind, hvis resten af dit barudstyr er i samme stil. Udover den lyse udgave, forhandler vi naturligvis en lækker muddler i mørkt træ Denne muddler skal vaskes i hånden, hvorimod en muddler i stål og plastik passer bedre til baren eller natklubben, hvor der er lidt mere travlhed - den kan nemlig godt smides i opvaskemaskinen.
En muddlers funktion varierer stort set ikke, så basér dit valg på hvilket formål den skal tjene. Vil du have et lækkert design, der passer godt til hjemmebaren, hvor du samtidig har lidt mere tid til at rengøre den i hånden, eller skal du bruge en effektiv muddler i metal og platisk, som du hurtigt kan rengøre vha. opvaskemaskinen. Sørg desuden for at kende teknikkerne. En muddler med tænder, som er lavet til krydderier, skal drejes maks. 2 gange, i forhold til en muddler med flad bund, som oftest skal bruge 4-5. Hvis du muddler for meget, kan din cocktail ende med at blive for bitter med smage som man ikke ønsker i pågældende cocktail.