Uanset om du opbevarer dine vine i et køleskab, en kælder, eller blot ønsker at forkæle dig selv med en god flaske i weekenden, så har vi noget, der passer til dig. Her kan du udforske vores nøje udvalgte vine, som vi har håndplukket fra verdens førende vinproducenter.
På Bevco.dk får du ikke kun gode vine til gode priser, du får også et stort udvalg af helt eksklusive mærker af egen import. Vi sætter nemlig en ære i at have et bredt og varieret udvalg af vine fra hele verden, så der er noget til enhver smag, i enhver prisklasse og til enhver festlig lejlighed.
Vi har et stort udvalg af Champagne, der også spænder vidt i både kvalitet og pris. Fællesnævneren for både vin og champagne er, at du kan købe det hele lige her online på Bevco.dk til de bedste og billigste priser og med dag-til-dag levering direkte til døren.
Vi har både rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin, portvin, vermouth og champagne, så uanset hvad du er på udkig efter, har vi et velassorteret online udvalg lige her på Bevco.dk.
Hvornår opfandt man vin? Historikere og arkæologer har dateret de første spor af dyrkelsen over 6000 år tilbage i tiden. De tidligste kilder viser, at det blev fremstillet i Armenien, og i Antikkens Athen fejrede datidens grækere ligefrem vinens tilblivelse med en decideret festival. Anekdoterne lyder, at det for kvinder i det antikke Grækenland ikke var tilladt at drikke vin - det var en nydelse der var forbeholdt det mandlige køn. Loven foreskrev derfor at mændene og kvindernes øvrige familie skulle kysse hende – ikke af kærlighed, men for at spore duften. Sådan er det heldigvis ikke i dag, hvor det er til for alle.
Alle typer vin og champagne, har så forskellige egenskaber og smagsnuancer, at de i praksis betragtes som forskellige drikke. Dog bruges vin typisk som en fællesbetegnelse for alle drikke, der er fremstillet ved en gæringsproces af forskellige druer. Man opdeler det i forskellige kategorier alt efter hvilke druesorter de er brygget på, samt ud fra forskellige kriterier til fremstillingsprocessen og sidst i forhold til hvilke geografiske områder det produceres i.
Første led i fremstillingen, uanset hvilken type, er høsten af druer. Alt afhængig af land og klima høster man druerne på forskellige tidspuntker af året. I Europa og Californien høstes druerne til vinene typisk fra sensommeren og frem til november måned, hvorimod de sydamerikanske druer høstes fra omkring januar til april.
Præcist hvornår de enkelte druesorter høstes afhænger af flere forskellige ting såsom modningsgrad, vejrforhold og hvilken type producenten vil fremstille, altså om den skal være ekstra tør eller sød og hvor højt et sukkerindhold vinmageren ønsker i sin færdige vin.
Når druerne er høstet skal de gære for at omdanne sukker til alkohol. Alt afhængig af hvilken type der produceres, er der forskellige gæringsprocesser.
Optimalt set bør det altid serveres i et tulipanformet glas, der snævres ind i toppen, således at duften og aromaerne koncentreres i glasset. Derudover er det ’mest rigtigt’ at servere det i et gennemsigtigt glas, så man kan nyde og beundre dens farve og udtryk. Størrelsen på glasset er heller ikke uden betydning. Man siger, at glasset typisk skal være så stort, at den vin der skænkes op kun fylder omkring en tredjedel. Det bevirker nemlig at duften får plads til at sprede sig, og at man kan rotere glasset, da dette også er med til at fremhæve dens forskellige aromaer. En gammel tommelfingerregel siger, at rødvin skal serveres ved stuetemperatur og hvidvin helst iskold direkte fra køleskabet. Dog er begge dele en dårlig idé – i hvert fald hvis du vil have det fulde smagspotentiale
Champagne blev opfundet i den franske by af selvsamme navn. Ifølge lov, må den mousserende vin Champagne, kun kaldes Champagne, hvis den fremstilles i regionen af samme navn i Frankrig, selvom mousserende vine fra forskellige verdensdele tit kaldes Champagne alligevel. Allerede inden middelalderen kendte man til almindelig vin, men der gik lidt længere tid inden Champagne for alvor brød igennem. I Champagne-produktion, bruges der oftest druer fra Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, som også produceres og drikkes som almindelig hvidvin. Igennem 17., 18. Og 19. århundrede blev det udelukkende associeret med royalitet, dog begyndte producenterne progressivt at inkludere aristokratiet i tendensen. Dom Pérignon var navnet på en fransk munk, der bidrog meget under produktionen. Den eksklusive Champagne, Dom Pérignon, er opkaldt efter den franske munk, som ejes af den franske Champagne-producent, Moët & Chandon. I 1800-tallet begyndte franskmændene at promovere Champagne til diverse politiske begivenheder, da det var her, de ”vigtige” mennesker befandt sig. Champagne er siden da blevet drukket til festlige lejligheder, som f.eks. til nytår.
Vin og champagne produceres i hele verden men hver sin fremstillingsprocesser, hvorfor det er vigtigt at vide, hvilke retter man kan kombinere de respektive vine og champagner med. Du er muligvis klar over, at en hvidvin passer bedre til fisk og skaldyr end rødvin gør.
Hvidvinen Chardonnay produceres blandt andet i Californien, Chile og Australien, og passer perfekt til laks, rejer og andre typer af fisk og skaldyr.
Champagne passer rigtig fint til saltede retter, da de ofte har lidt sødme. Af denne grund passer de godt til saltede retter.
Cabernet Sauvignon fra Bordeaux og Californien er fremragende ledsagere til saftige bøffer eller urtekrydret lammekøller.
Nogle oste passer bedst til rødvin, andre passer bedre til hvidvon. Rosévin, derimod, passer til næsten alle typer ost.
Har du en kraftig og smagsfuld rødvin, vil denne typisk smage bedst ved en temperatur, der ligger lige under stuetemperatur. Er din rødvin af en lidt lettere og mindre kraftig slags, vil smagsstofferne oftest komme bedst til udtryk ved omkring 15 grader. En hvidvin bør nydes ved en temperatur på mellem 10 og 12 grader og mousserende typer lidt køligere, nemlig ved omkring otte grader. Undersøgelser har vist, at Champagne helst skal serveres en smule køligere end både rød- og hvidvin. Hvid en Champagne serveres under 8 grader vil den ”lamme” smagsløgene, og flasken må under ingen omstændinger opbevares i fryseren.
Et godt tip er, at man hellere skal stille flasken lidt for kold end for varm på bordet, da den hurtigt vil miste temperatur, når den bliver hældt op i glassene. Man kan med fordel hælde vinen op i en karaffel, for derefter at hælde den tilbage på flasken igen, da denne omhældingsproces er med til at den iltes perfekt.
Vi håber, du er blevet godt klædt på til at gå ombord i vores store udvalg af både vine og champagne. Du kan hoppe direkte videre til vin og champagne her, og du er også velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice hvis du har brug for yderligere råd til eksempelvis vinsmagning, valg af vin og priser.