129,00 kr.
129,00 kr.
139,00 kr.
129,00 kr.
79,00 kr.
89,00 kr.
45,00 kr.
79,00 kr. v/ 6 stk.
109,00 kr. v/ 1 stk.
129,00 kr.
75,00 kr. v/ 6 stk.
90,00 kr. v/ 1 stk.
75,00 kr. v/ 6 stk.
95,00 kr. v/ 1 stk.
66,00 kr.
99,00 kr.
59,00 kr.
85,00 kr.
79,00 kr. v/ 6 stk.
109,00 kr. v/ 1 stk.
94,00 kr.
45,00 kr.
79,00 kr. v/ 6 stk.
109,00 kr. v/ 1 stk.
45,00 kr.
Mousserende vin rummer en bred vifte af varianter og smagsnuancer, men fællesnævneren er, at de alle kort fortalt er hvidvin tilsat kulsyre. Kulsyren tilfører med sine bobler vinen en frisked, der er særligt kendetegnende for mousserende vine.
Som sagt er mousserende vin, kort fortalt hvidvin, der er tilsat kulsyre. Fremstillingen af vin foregår ved at man tilfører druesaften gær, således at saften kan udvikle sig i smag og styrke. Gæren omdanner således druesaftens sukkerindhold til alkohol samtidig med at gæringen udskiller drikkens kuldioxid. Denne fremstillingsproces foregår typisk i åbne kar, så netop kuldioxiden kan sive ud af saften – og resultat heraf bliver som bekendt den klassiske hvidvin uden bobler.
Når man derimod producerer mousserende vin foregår fermenteringen, altså gæringen, i lufttætte kar eller flasker, således at vinen bibeholder sit kuldioxid indhold. Ydermere udsættes vinen for op til flere gæringer, hvor der løbende tilsættes sukker og gær til vindruesaften. Denne proces medvirker at kulsyren forbliver i vinen, og at den dermed kan betegnes som en mousserende vin – altså vin med bobler.
Der kan som udgangspunkt produceres mousserende vin i hele verden, og typisk har hvert land sine egne regulativer, der dikterer hvad de forskellige mousserende vine kan kalde sig.
I Frankrig er det eksempelvis kun i områderne Alsace, Bordeaux, Bourgogne og Loire at man må producere mousserende vin og betegne den en Cremant. Derudover siger regulativerne ydermere at druerne udelukkende må håndhøstes og at 2. gæringen skal foregå i flasken, ligesom i Champagne. Slutteligt skal den mousserende vin lagre i minimum et år før den må sælges og nydes.
Spanien er kendt for deres produktion af den mousserende vin, Cava. Ifølge de spanske vin regulativer er der kun otte områder i Spanien, hvor cavaen må produceres. Langt størstedelen af cavaproduktionen finder dog sted i regionen omkring Barcelona.
Også Italien er yderst velkendt for sine mousserende vine. Herfra stammer både Asti fra Piemonte, Lambrusco fra Emilia og Prosecco fra Veneto. I modsætning til den franske Cremant og den spanske Cava, er der i Italien ikke ligeså strenge krav til, at de mousserende vine skal produceres ud fra traditionelle forskrifter.
Tyskland og Portugal melder sig også på banen med en mousserende vin spiller. Nemlig sekt fra Tyskland og Espumante fra Portugal. Listen er lang, og ovennævnte er kun et lille udsnit af et stort og varieret udvalg af mousserende vine.
Mousserende vin kan spænde vidt i farvenuancer. I alt fra bobler i bleggule farver, i rosa og lyserøde toner og i mere og dybe rødlige nuancer. Men i modsætning til eksempelvis rosévin, er farven på mousserende vin som oftest ikke det mest interessante ved drikken. Oplevelsen ligger i langt højere grad i smagsudtrykket og i den livlighed boblerne tilfører vinen.
En tommelfingerregel lyder, at desto mindre og mindre livlige boblerne er i en mousserende vin, desto mere finesse og karakter har den. Boblerne er altså med til at definere kvaliteten på den mousserende vin. Hvis du skænker en luksus mousserende vin af høj kvalitet op i glasset, vil du typisk opleve at vinens bobler bevæger sig mod overfladen i rolige, sammensatte kæder. Boblernes rolige fremtoning giver i højere grad mulighed for at smage på vinens aromaer, da voldsomme og hvirvlende bobler ikke overtager smagsoplevelsen.
Mousserende vine er ofte mere afdæmpet i deres aromatiske udtryk end normale vine. I mousserende vine finder man typisk undertoner af frugter og blomsteragtige toner, der giver smagen liv, sødme og dybde. Syreindholdet i mousserende vine tilfører struktur og er med til at fremhæve de forskellige smagsnuancer, som vinen indeholder.
Mousserende vin og mad er en ganske god kombination. Vinen har med sine bobler og høje syreindhold den grundlæggende egenskab, at den renser munden og frigør smagsløgene. Derudover er den friske, boblende vin god til lidt federe og tunge retter, da den tilfører friskhed og syre til smagsoplevelsen. Generelt er mousserende vin en lækker drik til skaldyr og fisk.
Du kan se vores udvalg og købe din mousserende vin på Bevco.dk. Vi sidder også klar med råd og vejledning på vores kundeservicetelefon, hvis du har brug for det før du køber din mousserende vin på Bevco.dk.
Champagne er faktisk en type af mousserende vin, der bliver dyrket og produceret i Champagne området, der ligger i det nordøstlige Frankrig. Forskellen på mousserende vin og champagne er altså, at Champagne kommer fra et bestemt område.
Herudover må der kun bruges 3 typer druer i Champagne, hvilket er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Køber du en mousserende vin fra steder i Frankrig, der ikke befinder sig i Champagne distriktet, eller helt andre lande for den sags skyld, så er det altså ikke Champagne, men derimod mousserende vin.
Vil man have den bedste Champagne, skal man købe Champagne, der er lavet på druer, som er dyrket på de såkaldte “Grand Cru marker”. Grand Cru marker er de bedste marker i Champagne distriktet. Det er i øvrigt blot 9 procent af markerne, der har denne fine titel.
Når en mousserende vin først er åbnet, så er det i vigtigt, at man så vidt muligt holder på boblerne. Du skal altså hurtigst muligt lukke flasken til ved hjælp af en prop, der lukker flasken tæt.
Hvis du allerede fra start er klar over, at du formentlig ikke får drukket hele flasken, så bør du faktisk lukke den til umiddelbart efter du har skænket vinen. Jo mindre vin der er tilbage i flasken, jo hurtigere forsvinder boblerne.
Du skal altså ikke regne med, at en mousserende vin kan holde sig meget mere end et par dage, når først den er åbnet. Herefter vil vinen være flad og uden bobler.
Du har sikkert set eller hørt om nogle champagner, der har mange år på bagen og bliver solgt til ustyrlige summer. Dette er dog ikke tilfældet med langt de flaste typer af mousserende vin. Mousserende vin skal faktisk helst drikkes inden for to år, og er som udgangspunkt bedst i det øjeblik, den forlader vinkælderen.
De kan dog stadig drikkes efter et par år, du risikerer blot, at du ikke får den samme gode oplevelse, du kunne have fået, hvis vinen var blevet drukket tidligere. En lys vin vil efter et par år miste meget af sin frisk- og syrlighed, hvilket ikke gavner den på nogen måde.
Ligeledes kan du se på vinen, at den begynder at blive for gammel. Når en lys vin begynder at blive mere orange i farven, så er det et tegn på, at den har set for mange dage.
Vil du gøre noget ekstra ud af din brunch for familien, kæresten eller vennerne? Så bør du servere en kølig flaske mousserende vin til brunchen! Mousserende vin passer perfekt til et imponerende morgenbord.
Det gode ved en såkaldt “Champagne brunch”, hvor du altså sagtens kan servere mousserende vin i stedet for champagne, er, at du ikke behøver nogen særlig anledning. Den eneste anledning du behøver er en formiddag eller morgen, hvor du har masser af tid og ingen planer.
Mousserende vin har utallige anvendelsesmuligheder. Udover at kunne give det lille ekstra til en brunch, som nævnt ovenfor, så bliver det ofte brugt til velkomstdrinks. Det gode ved at benytte mousserende vin som velkomstdrink er, at du kun skal hælde det op i glas og pynte med bær.
Dette er alt andet lige nemmere end at blande drinks til over 40 gæster, eller hvor mange man nu har inviteret.