Wild Turkey er produceret på destilleriet i Lawrenceburg, Kentucky, der har rødder helt tilbage til 1855. Navnet Wild Turkey opstod i 1940’erne, da destilleriets marketingchef, Thomas McCarthy, tog en prøveflaske med til en jagttur efter vilde kalkuner. Hans venner blev så begejstrede for smagen, at de efterfølgende bad ham tage mere af den “vilde kalkun-whiskey” med. Deraf blev navnet Wild Turkey født.
Destilleriet er kendt for at bruge en højere rye (rug) andel i deres mashbill og for at lagre deres bourbon længere tid end mange konkurrenter. Denne Bourbon er lagret i mellem 5-8 år - præcist hvor længe er op til deres master destiller. Denne bourbon lagres på charred amerikanske egetræsfade på char level 4, kendt som alligator char (fordi tønden kommer til at ligne aligatorskind), hvilket giver mere dybde og intensitet.
Den har en gylden ravfarve og en duft af vanilje, karamel, appelsinskal, tørrede frugter og egetræ. Smagen er blød og afrundet med noter af karamel, vanilje, honning, krydderier fra rugen og et hint af tobak og egetræ. Den har vores anbefaling i klassiske cocktails som Old Fashioned eller Whiskey Sour.Læs mindre