Denne vin er lavet på druer fra mere end én vinmark med overvejende granitholdig jord, der så at sige er ”samgæret” på den vilde gær i én og samme tank. Sjældent modnes to marker på samme tidspunkt, og i stedet for at følge traditionen for at vinificere dem for sig, hældes de senest tilkomne druer så op til de tidligere høstede, der allerede er i gang med gæringsprocessen. Efter gæring tilføjes en dosis af stilkene fra de oprindelige klaser. Derpå hviler vinen én vinter i neutrale egetræsbeholdere inden aftapning.
Den færdige vin er lys og yderst poleret for en País, uden at den på nogen måde mister sit varietale præg af rød, slikken frugt og let jordede toner. Dette kommer især til udtryk efter lidt tid i flasken (eller karaflen), hvor den initialt også byder på et hint af stald fra den vilde gær. På tungen er vinen let og livlig med luftige, helt bløde tanniner og en mild frugtsyre, som smukt balancerer den milde frugtsødme. Læs mindre