149,00 kr.
112,00 kr.
125,00 kr.
179,00 kr.
155,00 kr.
205,00 kr.
129,00 kr.
279,00 kr.
139,00 kr.
62,00 kr.
100,00 kr.
139,00 kr.
178,00 kr.
106,00 kr.
319,00 kr.
162,00 kr.
62,00 kr.
95,00 kr.
62,00 kr.
95,00 kr.
169,00 kr.
129,00 kr.
91,00 kr.
169,00 kr.
149,00 kr.
Hos Bevco er der ikke langt mellem snapsene. Vi har et velassorteret udvalg af snaps til enhver lejlighed og til enhver pris. Vi har billig snaps, luksus snaps, snaps med og uden smag og generelt en masse lækker snaps.
Snaps er en alkoholisk drik, som typisk har en høj alkoholprocent, der ligger mellem 30 og 45%. Per definition er snaps en nordeuropæisk drik, som især er kendt som værende skandinavis. Drikken betegnes også typisk som brændevin og akvavit. Snaps er fremstillet på destillation af væske, gæret på enten korn eller kartofler.
Snaps kan principielt fremstilles af hvilken som helst form for gæret stivelse, altså kartofler, majs, korn, sukker og druer. Forskellen på brændevin, herunder snaps, og spiritus - som eksempelvis whiskey og cognac - er, at snapsen ikke tager imod smag fra de råvarer, de fremstilles på.
Desto finere en snaps vi har med at gøre, jo flere nuancer vil der være i spiritussens aromaer.
Det var kort og godt om snaps. Har du lyst til at vide lidt mere om denne fantastiske skandinaviske ”humørspreder”, så har vi samlet en masse nyttig viden om snaps. Læs med, hvis du vil vide mere om vores varianter, snaps-cocktails, og om den skal drikkes varm eller kold.
Snaps er ofte krydret med enten dild eller kommen. Det er blandt andet derfor, at snaps går godt til både sild og ost. Snaps kan dog blive krydret med meget mere end blot disse ingredienser, og man kan faktisk finde krydderier til snaps rundt i hele det ganske danske land.
Blomster, blade og stilke kan være fyldt med smag, som kan tilsættes til snaps.
Almindelige krydderurter til snaps kan være prik-bladet perikon, pors, slåen, bukkar, strand-malurt, solbær, havtorn og grøn valnød.
Danskerne er begyndt at brygge og eksperimentere med alkoholiske drikke som aldrig før, og flere og flere danskere får erfaring med at lave deres egen snaps.
Tidligere har det været vores skandinaviske venner fra Norge og Sverige, som virkelig har sat en dyd i at lave hjemmebryg, men vi danskere er efterhånden ved at komme rigtig godt med på den front.
Det skyldes blandt andet, at der er så mange muligheder for at lave de forskellige alkoholiske drikke unikke, og snaps er ingen undtagelse. Muligheden for at lave en snaps med det, som man elsker, tiltaler uden tvivl mange.
Og at tilføje det, som man elsker til sin snaps, kan man uden tvivl, for det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan fylde i sin humørvæske.
Hvis du mangler lidt inspiration, kan vi fortælle, at en række populære ingredienser er følgende: Lakrids, kaffe, appelsin, bær, vanilje og sågar bacon.
Hovedingredienserne i en snapse-produktion er kartofler og forskellige kornsorter. Om snapsen fremstilles på den ene eller den anden form for stivelse, har ingen videre betydning for den endelige smag, da grund-spiritussen fremstår helt ren og først efterfølgende tilsættes smag.
Den store variation i de forskellige snapsemærker er derfor et udtryk for den efterfølgende krydring og lagring af spiritussen. Hos Bevco har vi 12 forskellige mærker fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige, og på vores digitale hylder finder du mere end 35 forskellige varianter af snaps.
Leder du efter et bestemt mærke?
Se vores udvalg af nedenstående mærker, hvis du vil se, hvad vi har at tilbyde.
I toppen af siden kan du bruge vores filter til at få vist, hvad du præcist søger. Du har mulighed for at sortere efter størrelse, land, pris, mærke og leverandør.
Omkring år 1850 var der - ifølge historiske skrifter - over 2000 snapsebrænderier rundt omkring i Danmark. Det var også omkring denne tid, at der blev udviklet deciderede produktionsmaskiner til fremstillingen af snaps og brændevin.
Producenterne vælger generelt at fremstille snaps af det råmateriale, der er billigst af henholdsvis korn og kartofler, da man først rigtig sætter sit præg på snapsen, når man krydrer og lagrer snapsen.
Derved er processen bagved grund-spritten ikke så interessant, som når man for eksempel brygger øl. Dette skyldes, at den første del af fremstillingsprocessen af snaps ikke får betydning for smagen.
Derfor springer mange tit dette trin over, når de laver deres egen snaps derhjemme. De vælger i stedet at investere i en smagsneutral spiritus, hvorefter de tilsætter de(n) ønskede smag(e).
Der skal meget få elementer til at skabe sin helt egen, personlige snaps. Brug en flot flaske, et syltetøjsglas eller noget helt tredje, hvori du kan blande din hjemmelavede snaps.
Sådan laver man hjemmelavet snaps
Du skal bruge en neutral brændevin (mange bruger en smagsneutral vodka som base). Herefter skal du tilsætte smag. Det er, som sagt, nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Skal snapsen smage af appelsin, kaffe, hindbær, nødder eller noget femte, er dette muligt. Det er helt op til dig og dine præferencer.
Det er lidt forskelligt, hvordan man tilsætter sin smag. Sommetider vil man skulle tilsætte lidt af den råvare, som man ønsker, snapsen skal smage af. Andre gange får man et bedre resultat ved at tilsætte smagsekstrakt, der imiterer den ønskede smag. Uanset hvad kan du være sikker på, at din blanding skal stå og trække i noget tid, før den er klar til at drikke.
Smagsneutral brændevin eller vodka
Hvis har lyst til at prøve kræfter med at lave din egen snaps, skal du som sagt bruge en smagsneutral brændevin eller vodka, og det kan du finde hos os. Hvis det skal være en brændevin, anbefaler vi en Bryndum Snaps Klar med en alkoholprocent på 40%, som er mildt afrundet med malt og akaciehonning. Den er særligt god, hvis du ønsker at tilsætte urter, bær og/eller frugt.
Vi har også en del smagsneutrale vodkaer, så en sådan flaske vil du også sagtens kunne anskaffe dig hos os.
Hvis du mangler inspiration og en håndgribelig fremgangsmetode til at fremstille din egen snaps, får du i dette afsnit begge dele. Her disker vi nemlig op med to opskrifter på hjemmefremstillet snaps.
Den er faktisk nem og hurtig at lave og har kun en trækketid på 6 timer.
Ingredienser:
Fremgangsmetode
1) Steg bacon på panden
Baconen skal steges, så den bliver sprød. Lad den derefter dryppe af på noget køkkenrulle.
2) Put bacon i en krukke af smagsneutralt brændevin eller vodka
Her skal baconet ligge i mindst 6-7 timer. Sørg for, at glasset er forseglet. Skal stilles i et mørkt og køligt rum.
3) Stil glasset i fryseren
Efterfølgende skal glasset med snapsen en tur i fryseren. Det gør, at fedtet fra baconet samles i toppen af glasset
4) Fjern fedtet med en ske
Fedtet fjerner du med en ske, hvorefter du filtrerer snapsen.
Når du er i mål med disse fire steps, er din hjemmelavede baconsnaps klar til servering. Vil du have mere smag af bacon, kan du lade den stå og trække i helt op til fem dage.
Lyder en snaps med smagen af kaffe og vanilje mere som din kop te, så skærp fokus, for det er lige netop en opskrift på en sådan snaps vi har til dig her.
Ingredienser:
1) Put kaffebønner, flækkede vaniljestænger og sirup i enten en flaske eller et glas som kan forsegles
Uanset om der er tale om en flaske eller et glas, skal du sørge for, at der stadigvæk er plads til mere indhold, da snapsen også skal tilsættes.
2) Tilsæt snapsen
Tilsæt nu snapsen til din blanding. Rør godt rundt i blandingen
3) Stil din blanding i et mørkt og køligt rum
Nu skal snapsen trække. Det skal foregå i et mørkt og køligt rum. Efter en dag vil den være klar til servering. Du bør altid filtrere snapsen, inden du serverer den. Hvis du vil have en så stærk og fyldig smag som muligt, skal du lade den trække i tre dage.
Hvis de to foregående snapse ikke lige har været dig, kan det være, at du er mere til denne her, som både indeholder det sunde ingefær og det stærke chili.
Ingredienser:
1) Riv ingefær
Allerførst skal du rive ingefær. Riv så meget, at du har cirka fem spiseskefulde.
2) Flæk chilien
Vi anbefaler, at du flækket chilien på langs. I processen skal du fjerne kernerne.
3) Bland ingefær og chili med råsukker og alkohol
Bland nu alle ingredienser i en flaske. Rør godt rundt i din blanding, og lad den stå i et køligt og mørkt rum i 4-6 dage. Herefter er blandingen klar til servering. Den skal dog lige filtreres først.
Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige folk glæder sig til “snapse-sæsonen”, som er jule- og påskefrokosterne. Nogle elsker en lille skarp, mens andre primært drikker den for traditionens skyld.
Det er lidt en skam, at man begrænser sit indtag af snaps til disse højtider, for en god snaps kan nydes på året rundt. Og faktisk går snaps til meget forskelligt mad - og i særdeles høj grad til sild.
Det er efterhånden velkendt, at snaps egner sig godt til sild. Der er dog forskel på, hvilken snaps du vælger til dine sild, og om det er til hvide sild eller kryddersild.
En tommelfingerregel er, at man kan bruge klassiske kommen-akvavitter med høje alkoholprocenter til hvide marinerede sild.
Til kryddersild kan det anbefales, at man serverer en dildsnaps. Så hvis du vil være en ekstraordinær god vært og serverer to slags sild og to slags snaps til din middag, kan du prøve at tage en af hver slags og derved selv teste, hvilken sild og snaps der går bedst sammen.
Hos Bevco synes vi, at der skal serveres snaps til en julefrokost. Det er meget individuelt, hvilken snaps man foretrækker, men der er nogle, der hører mere hjemme på julebordet end andre.
Hvis du mangler inspiration til din julefrokost-snaps, er et sikkert valg altid en Aalborg Taffel Akvavit, bedre kendt som Rød Aalborg. Siden 1846 har en Rød Aalborg nærmest været definitionen på en god dansk kommen-akvavit.
Der ses en større tendens til at ændre i påske-traditionerne i forhold til jule-traditionerne. Derfor er det rart at have en akvavit, man kan stole på, og som altid leverer varen, uanset hvad denne kombineres med. Vi anbefaler en Lysholm Linie Aquavit til din påskefrokost.
Den originale opskrift på en Lysholm Linie Aquavit har formået at forblive uændret, siden den først blev lavet for mere end 200 år siden.
Det kan blandt andet skyldes, at den dels er god til hvide sild, men også kryddersild. Derudover kan du prøve at servere den til et lækkert ostebord, som vil give en god og gul påskestemning.
Hvis man ikke er den store fan af snaps, er det ofte nemmere at få den ned, hvis den har været en tur i fryseren. Man kan også sagtens putte sin snaps i fryseren, men den skal ikke ligge der for længe, og der er forskel på, om snaps og akvavit er beregnet til fryseren.
En tommelfingerregel er, at en klar snaps eller akvavit med kommen er bedst på køl, mens en gylden snaps eller akvavit er bedst at servere tempereret.
De fleste kender en kaffepunch, men ellers er det sparsomt med det brede kendskab til snapsedrinks, og det er faktisk lidt underligt. Der findes nemlig lækre drinks, hvor snaps er en af ingredienserne. Herunder præsenterer vi dig for vores favoritter.
Ingredienser:
Ingredienser:
Mangler du tonic? Find det her: Tonic
Ingredienser:
Mangler du tilbehør til at lave lækre drinks og cocktails? Find det vigtige udstyr her:
https://www.bevco.dk/tilbehor
Herunder følger et par etymologiske afsnit, hvor vi kigger på oprindelsen for ordet snaps og akvavit.
Snaps har en lang historie i Skandinavien. Ifølge Den Danske Ordbog kommer ordet snaps dog fra vores tyske naboer fra syd. På tysk hedder det Schnapps, oprindelig ‘slurk’, vist af schnappen ‘snappe’. Ja, kært barn har mange navne. Et andet ord for schnapps og brændevin er bjesk.
Akvavit eller Aquavit stammer fra det latinske sprog, hvor det oprindeligt hed aqua vitae, som betyder livets vand. For snapseelskere giver denne betydning uden tvivl super god mening.
Hvis du vil servere flere forskellige brændevine til dine gæster, anbefaler vi, at du starter med den mildeste først, da de har meget høje procenter alkohol, og gæsterne får derved mulighed for at vende sig til den stærke drik.
Brændevin er blot et andet ord for snaps og akvavit, og det er lidt forskelligt, hvad der bliver kaldt hvad. Brændevin stammer fra det tyske Branntwein.
Hos Bevco synes vi, at det er i orden at bide snapsen over. Vi har nemlig et hav af varianter, og mange af dem nydes faktisk bedst ved at blive bidt over, da det vil bevirke, at smagsnuancerne træder endnu klarere frem.